Президент України закликав громади підтримати План Перемоги

Про це йшлося під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за участі керівника Офісу Президента України, очільників міністерств, начальників обласних військових адміністрацій, голів обласних рад, а також керівників районних військових адміністрацій (РВА) та громад.

«Сьогодні наша зустріч має особливе стратегічне значення. Україна підготувала План перемоги — документ, спрямований на співпрацю з усіма партнерами, які можуть посилити Україну, щоб ми завершили цю війну справедливо для нашої країни та українців. На різних рівнях ми вже розпочали роботу з партнерами задля реалізації цього Плану. Сьогодні йдеться про залучення наших громад. Прошу вас розпочати цю роботу на рівні ваших зв’язків із регіонами інших держав та громадами країн-партнерів. Ми можемо перемогти в цій війні лише в єдності та співпраці. Всі українці, всі європейці та весь вільний світ», – зазначив Володимир Зеленський.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак підкреслив, що представлений Президентом План перемоги насамперед адресований іноземним партнерам України. Наразі триває робота на різних рівнях для його реалізації, однак для повноцінного втілення потрібна додаткова промоція.

«Ефективна реалізація Плану перемоги можлива лише за участі всіх регіонів і громад України в комунікації з містами, провінціями, штатами та воєводствами країн-партнерів. Це співробітництво повинно бути всеосяжним і динамічним. Люди мають спілкуватися з людьми і пояснювати: План перемоги — це не лише потреба України, а й гарантія безпеки країн-партнерів, всієї Європи і світу», — наголосив Андрій Єрмак.

Під час засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив на важливості координації дій на місцевому рівні.

«Вкрай важливо, щоб слова Президента України були почуті в кожній територіальній громаді та кожному населеному пункті. Кожен на своєму місці має працювати на перемогу. Ми повинні показати всьому світові, що ми єдині, що підтримуємо Президента України, наш План перемоги і всі його пункти», — підкреслив Олег Синєгубов.

Також на найближчій сесії Харківської обласної ради планується ухвалити звернення від депутатського корпусу щодо підтримки Плану, додав начальник Харківської ОВА. 

Тетяна Єгорова-Луценко, голова Харківської обласної ради, зазначила, що органи місцевого самоврядування регіону завжди демонстрували ефективну співпрацю як між собою, так і на міжнародному рівні.

«Сьогодні ми як ніколи повинні об’єднатися навколо Президента і нашого Плану перемоги. Головним завданням обласних та районних рад України є чітка комунікація з міжнародними партнерами задля підтримки цього Плану та українського народу», — наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *