Харківська ОДА розвиватиме ІТ-індустрію в області спільно з UNIT.Kharkiv

Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та компанією «ЮНІТ ХАРКІВ МЕНЕДЖМЕНТ КОМПАНІ» було підписано 12 квітня.

UNIT.Kharkiv – перший інноваційний парк у Східній Україні. Він задуманий як екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу у сфері високих технологій та креативних індустрій.

«Харківська область за розвитком ІТ знаходиться на перших позиціях в Україні. У нас більш ніж 500 компаній та 35000 спеціалістів. 95% ІТ-послуг ми експортуємо. Я вважаю, це значний успіх. Сподіваюсь, що завдяки нашій співпраці в межах цього меморандуму ми зможемо як популяризувати сферу ІТ у Харківській області, так і реалізувати спільні проєкти у галузі освіти регіону», – зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Антон Деньгуб.

Підписання меморандуму має на меті підтримати розвиток індустрії інформаційних технологій у Харківській області. Основними цілями його також є забезпечення сприятливих умов для інвестування в ІТ-індустрію Харківщини; вивчення та сприяння впровадженню в області найкращих світових практик ведення бізнесу та здобуття у сфері інформаційних технологій; сприяння підвищенню якості освіти в ІТ та розбудови мережі закладів освіти, які здійснюють підготовку у цій галузі, та навчання фахівців шляхом застосування різних видів та форм освіти.

«На сьогодні проєкт UNIT.Kharkiv знаходиться в активній стадії розвитку. На Харківщині він розрахований на 7-10 років. Наша місія – збудувати перший інноваційний парк у Східній Україні. Проєкти будуть пов’язані безпосередньо з розвитком освіти. Потрібно допомагати школярам, аби вони обирали правильну професію. Щоб у них був доступ до сучасних матеріалів у сфері ІТ. Сподіваємося, що вже у вересні нам вдасться запустити ці проєкти і в області. Також ми будемо проводити низку заходів, спрямованих на розвиток та популяризацію ІТ у цілому у Харківській області», – відзначив під час зустрічі директор ТОВ «ЮНІТ ХАРКІВ МЕНЕДЖМЕНТ КОМПАНІ» Владислав Сокол.

Співпраця Харківської ОДА та UNIT.Kharkiv у межах меморандуму передбачає проведення спільних конференцій, семінарів, засідань у форматі круглого столу, тренінгів, зустрічей, нарад та інших заходів, спрямованих на розвиток ІТ-індустрії області.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація