Харківська область долучилася до проведення Дня охорони праці

Сьогодні відзначається Всесвітній День охорони праці.

Він святкується вп’ятнадцяте після видання 18 серпня 2006 року Указу Президента України № 685/2006.

Згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці, у 2021 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, сприяння на міжнародному рівні запобіганню нещасних випадків на роботі й професійних захворювань, розвиток превентивної культури у сфері безпеки і здоров’я на роботі, яка може допомогти скороченню смертельних нещасних випадків на виробництві й травмування.

Облдержадміністрація для належного відзначення Дня охорони праці в Харківській області затвердила відповідний план та організувала його виконання.

Особлива увага в області приділяється реалізації заходів з охорони праці на підприємствах та їх фінансуванню. Додатковим викликом для підприємств стала всесвітня пандемія COVID-19.

Так, протягом 2020 року на підприємствах області було реалізовано 16,4 тис. оздоровчих та профілактичних заходів на загальну суму 487 млн грн. З них сума коштів на заходи з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 склала 274,7 млн грн (реалізовано 13,7 тис. заходів). З початку 2021 року на відповідні цілі вже спрямовано 40,4 млн грн (реалізовано 2,5 тис. заходів).

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація