Харківська область готова гідно провести ЗНО – 2021. Роман Семенуха

У порівнянні з минулим роком в області збільшили кількість міст і, відповідно, пунктів, де проводитимуть ЗНО.

Під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Романа Семенухи 13 травня відбулась селекторна нарада з питання  організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів обласної адміністрації та міської ради, керівництво Харківського регіонального центру якості освіти, представники служб й силових структур Харківської області, голови районних державних адміністрацій, голови сільських, селищних, міських територіальних громад, начальники місцевих органів управління у сфері освіти, керівники відповідних закладів вищої освіти.

«За 13 років у Харківській області під час проведення ЗНО не було зафіксовано жодного прикрого інциденту. І я впевнений, що і цього разу ми гідно проведемо оцінювання. Ба більше, що в цьому році ми покращили логістику і збільшили кількість округів та пунктів тестування», – зазначив Роман Семенуха.

У порівнянні з минулим роком до вже звичних семи округів додали Богодухівський і Валківський. Завдяки цьому більш ніж 700 учнів матимуть змогу здавати українську мову, математику, історію, біологію та географію на місцях, а не їхати в Харків.

Загалом у цьогорічному ЗНО має взяти участь майже 23 тисячі абітурієнтів.  У період з 21 травня по 15 червня заплановані оцінювання з 13 навчальних предметів. Усього в Харківській області організовано 121 пункт тестування (наприклад, минулого року було 107). 

«Вирішується доля, як мінімум, 23 тисяч наших юних харків’ян. Успіх кожного абітурієнта складається з двох частин: перша – це знання, а от друга складова – це забезпечення всіма відповідальними всіх вимог ЗНО. І це залежить від 6,5 тисячі людей, які працюватимуть у пунктах тестування», – зазначив під час наради директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Ще одним цьогорічним нововведенням є те, що в кожному регіоні ЗНО, як мінімум, з шести предметів складатимуть безпосередньо на місцях. Раніше кількість предметів у кожному місті була меншою.

Підсумовуючи розглянуті на нараді питання, Роман Семенуха наголосив,  що саме від злагодженої та організованої роботи, взаємодії всіх структур, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, залежить якісна робота пунктів тестування і створення безпечних умов для його проведення.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація