Харківська область: сапери ДСНС за добу розмінували 6 боєприпасів часів Другої світової війни

15 травня піротехнічна група Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводила роботи щодо обстеження території Харківської області задля виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Розмінувальні роботи проводились неподалік с. Березівка Харківського району, а також на вул. Лісній та пров. Хасанському Холодногірського району міста Харкова. Всього було знищено 6 боєприпасів, з яких: 3 артснаряди калібру 105 та 76 мм та 23 мінометні міни калібром 82 та 76 мм.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводили роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів.

Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області