Слідчі завершили досудове розслідування стосовно групи зловмисниць, які збували метадон на території Харкова

Усього правопорушницям інкриміновано 4 епізоди злочинної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за  ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під  процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, оперативним супроводженням співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Слідчі встановили, що на початку 2020 року 31-річна мешканка Київської області створила схему безконтактного збуту метадону наркозалежним особам за допомогою електронної платіжної системи. До незаконної діяльності вона залучила двох знайомих харків’янок – 36-річну громадянку та її 64-річну матір. Організаторка злочинного бізнесу особисто контролювала постачання метадону у великій кількості та поштою передавала наркотик іншим двом учасницям угруповання, які у подальшому розфасовували наркозасіб на дози та розкладали їх для споживачів. 

В ході досудового розслідування поліцейські вилучили понад 50 грамів наркотичного засобу метадон.

Всім учасницям злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

31 травня слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи. Зловмисницям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Харківської області