У Сковородинівці відзначають свято Івана Купала

3 липня на території Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди проходять традиційні гуляння – «Містерії Купала з Григорієм Сковородою».

Відвідувачі заходу, організованого за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, мають можливість побачити виступи фольклорних колективів, взяти участь у народних майстернях, а також інтерактивних програмах від музеїв Харківщини.

«У нас сьогодні працює алея майстрів, дві сцени, на яких проводяться концертні програми. Буде зустріч із Сашком Дерманським – відомим дитячим письменником. Працюють локації у різних куточках нашого музею, також у нас багато етно-фотозон, проводяться екскурсії», – розповідає директорка музею Наталя Мицай.

Свято Івана Купала традиційно проводиться на території музею Сковороди більше 15 років.

«До нас  з’їжджаються колективи та майстри з усієї Слобожанщини, з Полтавської, Сумської областей», – говорить Наталя Мицай.

До гостей свята у Сковородинівці приєднався заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб.

Він наголосив, що подібні заходи покликані привертати увагу до туристичних перлин Харківщини – та давати можливість їхнього подальшого розвитку.

«Я сьогодні вітаю всіх у Сковородинівці особисто від себе і від голови Харківської ОДА Айни Тимчук. Дуже добре, що прадавнє свято Івана Купала ми проводимо саме на цій локації, в музеї Сковороди. Наступного року ми будемо святкувати 300 років народження видатного українського філософа, і ми маємо амбітні плани щодо відновлення музею – туристичної перлини Харківщини. І такі свята допомагають популяризувати подібні місця», – зазначив заступник голови Харківської ОДА.

Увечері біля ставка на території музею відбудеться театральне дійство з фаєр-шоу та феєрверком – квіткою. Незаміжні дівчата пускатимуть у воду вінки та свічки, а молоді пари стрибатимуть через багаття.

 

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація