Поліцейські Харківщини разом з рятувальниками провели профілактичний рейд у місцях масового відпочинку громадян

З настанням спекотної погоди питання протидії пожежам у природних екосистемах та попередження загибелі людей на воді набуває особливої актуальності. Саме тому поліцейські Чугуївського районного управління поліції разом з рятувальниками провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами у місцях масового відпочинку людей у селищі Старий Салтів.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків є саме недотримання правил безпечної поведінки на водоймах, зокрема, купання в не обладнаних для цього місцях, купання у нетверезому стані, а також відсутність нагляду за дітьми, які нерідко відвідують водойми без супроводу дорослих.

Співробітники поліції наголосили відпочиваючим на небезпеці від розпаленого в непристосованих для цього місцях багаття, нагадали основні правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі, застерегли від необережного поводження з вогнем, а також закликали громадян бути відповідальними до власної безпеки та безпеки оточуючих й не залишали після себе сміття.

Спілкуючись з громадянами, правоохоронці роздали їм пам’ятки та листівки, в яких детально викладені правила безпеки під час відпочинку в лісах та біля водоймищ.

Відділ комунікації поліції Харківської області