На території Дергачівської міської громади вигоріло 2 га сухостою (ВІДЕО)

23 жовтня о 12:55 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території поблизу вул. Садової у місті Дергачі Харківського району.

До місця події було направлено 2 відділення 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини на автоцистернах. На момент прибуття підрозділів ДСНС горів очерет, суха трава та гілля на площі 2 га. Існувала загроза розповсюдження полум’я на житловий сектор та інші об’єкти.

О 15:16 відбулась локалізація вогню, а о 15:48 повна ліквідація.

Загалом за добу на Харківщині ліквідовано 39 подібних пожеж різного масштабу. Вигоріло біля 29 га природних екосистем.

Завдяки кропіткій роботі рятувальників жодна з цих пожеж не набрала катастрофічних наслідків. А причиною всіх займань продовжує залишатись навмисне випалювання сухостою та необережність з відкритим вогнем.

ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву та стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.

Пам’ятайте ! Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до великої та непоправної біди.

При виникненні пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

241021-8.jpeg241021-9.jpeg