46 проєктів Харківщини претендують на фінансування за кошти ДФРР у 2022 році

Про це повідомили під час засідання регіональної комісії з оцінювання та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку.

Нарада відбулась 25 жовтня під головуванням заступника голови ХОДА Михайла Харнама. 

Зокрема, учасники засідання внесли зміни до персонального складу регіональної комісії, а також обговорили подані на попередній конкурсний відбір інвестиційні програми та проєкти, які можуть реалізовуватися в 2022 році коштом ДФРР. 

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин нагадав, що конкурсний відбір оголосили 15 січня 2021 року, а збір проєктів тривав до 15 червня. 

«У цілому заявниками подано 86 інвестиційних програм і проєктів на загальний обсяг фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році – 1,636 млрд грн», – повідомив Петро Лашин. 

За його інформацією, 38 із поданих проєктів не відповідають нормативно-правовим документам, які регламентують діяльність у межах Державного фонду регіонального розвитку. Ще 2 проєкти самі заявники попросили залишити без розгляду як такі, що зареєстровано на онлайн-платформі ДФРР із помилками. 

«Ураховуючи викладене, пропонуємо винести на розгляд регіональної комісії питання щодо схвалення 46 проєктів на загальний обсяг фінансування з Державного фонду регіонального розвитку 981 млн грн, які допускаються до оцінювання», – зазначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА. 

Також члени регіональної комісії проголосували за розподіл між собою та проведення оцінки інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР наступного року.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація