Оперативники Харківщини викрили групу зловмисників, які спеціалізувалися на крадіжках з магазинів

Вийти на слід злодіїв вдалося завдяки реалізації оперативної інформації про злочинну діяльність вказаних осіб. Слідчі встановлюють причетність фігурантів до скоєння ряду майнових злочинів, вчинених на території Шевченківського, Немишлянського, Холодногірського районів Харкова та Чугуївського району Харківської області.

Протягом вересня-жовтня 2021 року чоловіки проникали до магазинів через віджаті пластикові двері, де викрадали майно і кошти.

Працівники Управління карного розшуку, спільно з  працівниками кримінальної поліції Харківського РУП № 3 ГУНП в Харківській області із застосуванням можливостей оперативних підрозділів обласного главку поліції в ході проведення розшукових заходів затримали групу зловмисників.

Організатором кримінального тріо виявився раніше судимий за крадіжки 18-річний харків’янин. Його подільниками стали мешканці Харкова 26 та 17 років.   

В ході слідчих дій поліцейські вилучили у підозрюваних речові доказі їх злочинної діяльності: викрадений мобільний телефон, одяг, телефони та сім-карти, які використовувались під час скоєння злочинів.

Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, тривають слідчі дії. Затриманим загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком  до шести років.

Відділ комунікації поліції Харківської області