Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі пішохода у Харкові

Пенсіонерка прямувала по пішохідному переходу, коли на неї наїхав  автомобіль Інфініті. Від удару харків’янку відкинуло під колеса іншої автівки. В результаті ДТП вона загинула на місці.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 28 жовтня у Слобідському районі міста, інформація про ДТП надійшла до оператора служби 102 о 18:04. Фельдшер швидкої допомоги повідомила  про те, що на проспекті Героїв Сталінграда констатувала смерть 72-річної харків’янки.

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Харківській області Олег Мережко розповів, що під час переходу проїжджої частини на пішоходку наїхав автомобіль Інфініті, від удару жінку відкинулопід колеса автівки Деу, що рухалась у зустрічному напрямку.

Слідчі встановили, що Інфініті керувала 31-річна мешканка Харкова, за кермом автомобіля Деу перебував 56-річний чоловік. Обидва водії були тверезі.

За інформацією патрульної поліції, водійка Інфініті раніше правила дорожнього руху не порушувала та до адміністративної відповідальності не притягувалася.

Автомобілі поміщені на штрафмайданчик.

Відомості за фактом ДТП внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Всі обставини дорожньо-транспортної пригоди з’ясовуються, слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області