Поліція нагадує про дотримання карантинних правил на виборчих дільницях міста Харкова

31 жовтня відбудуться позачергові вибори Харківського міського голови.  Виборчі дільниці відвідає значна кількість громадян. Голосування проходитиме в умовах складної епідеміологічної ситуації, тому здійснювати своє волевиявлення потрібно з обов’язковим дотриманням карантинних вимог.

Поліція Харківщини вживає максимальний комплекс заходів з протидії поширенню коронавірусу на території міста та області. Правоохоронці перевіряють виконання карантинних правил в усіх населених пунктах області, працюють мобільні групи, групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативні та рейдові групи. 

Виборчий процес не стане виключенням з обов’язкових правил для усіх громадян щодо необхідності чіткого виконання  заходів безпеки. Працівники поліції вже заступили на охорону виборчих дільниць, вони забезпечені засобами індивідуального захисту,  особовий склад пройшов обов’язкову вакцинацію.

Сьогодні головне завдання поліції – якісна превентивна робота з населенням, роз’яснення необхідності дотримання карантинних вимог. Вони дуже прості: обов’язково використовуйте маски, респіратори, рукавички, дезінфектори. Дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте скупчення людей.

Нагадуємо, що за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Але головне завдання поліції це, передусім, профілактична робота. Поліція наголошує, що буде притягати до відповідальності лише тих, хто злісно ухилятиметься від виконання карантинних вимог та ігноруватиме законні вимоги правоохоронців.

Сподіваємось, що здоровий глузд, відповідальність, дисциплінованість допоможуть зробити виборчий процес максимально безпечним.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області