Поліція Харкова відреагувала на всі повідомлення про порушення в день місцевих виборів

Станом на 00:00 1 листопада органами поліції зареєстрована 71  інформація про виявлені порушення чинного законодавства, відкрито 3 кримінальні провадження та складений 1 адміністративний протокол. 

2 кримінальні провадження відкриті за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та 1 – за ч. 1 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Адміністративний протокол складений за ст. 212-23 (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідка. Повідомлення про порушення виборчого законодавства продовжують надходити і після дня голосування. Станом на 12:00 1 листопада, поліція зареєструвала 9 таких повідомлень.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області