У ХНУВС розпочалися семінари-тренінги для поліцейських з опанування скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки і порядку

У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися семінари-тренінги «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів», що триватимуть з 4 по 19 листопада. У них візьмуть участь 74 поліцейських підрозділів поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області.

Звертаючись до присутніх, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко наголосив, що мета семінарів-тренінгів – опанувати скандинавську модель забезпечення публічної безпеки, визнану поліцейськими багатьох країн як найбільш дієву та ефективну. Вона передбачає попередження насильства під час масових заходів через постійне спілкування з натовпом, ретельне планування та аналіз ризиків. Ректор побажав успішного навчання й набуття корисних знань та навичок, що знадобляться під час несення служби.

Старший групи із забезпечення громадської безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фернандо Магро Морос  зазначив, що на теперішній час проведено вже шість таких тренінгів: «Наші очікування були високими, та результати їх перевершили. Справжнім викликом для вас стане ваша робота, і відповідальність за її виконання буде на ваших плечах. Я упевнений, що у вас все вийде, бо знаю, що ви найкращі».

Командир полку особливого призначення Головного управління Національної поліції в Харківській області підполковник поліції Сергій Щебетун зазначив, що «керівництво Національної поліції та Міністерство внутрішніх справ ставить завдання врахувати досвід, отриманий за часів незалежності України та взяти на озброєння скандинавську систему. Дуже важливо, щоб працівники спецпідрозділу усіх регіонів України знали та вміли застосовувати нову, єдину тактику». Від імені керівництва ГУНП в Харківській області Сергій Щебетун подякував міжнародним партнерам, керівництву Харківського національного університету внутрішніх справ за можливість провести тактико-спеціальні навчання такого масштабу.

У заході також взяли участь перший проректор університету Дмитро Швець, представники Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів в Україні, тренери підрозділів поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Харківській області.

Після урочистостей для учасників семінару-тренінгу розпочалися навчання.

За матеріалами ВЗГ ХНУВС