Поліція розслідує два кримінальні провадження за фактом травмування дівчинки у Дергачівському районі

Дитина виховувалася у будинку сімейного типу. Зі слів батька, дитина отримала тілесні ушкодження від падіння зі сходів.

Нагадаємо, 3 листопада о 21:50 до чергової частини відділу поліції № 3 Харківського РУП № 3 надійшло повідомлення з лікарні про доставлення 7-річної дівчинки з тілесними ушкодженнями.

Керівники та співробітники сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3, слідчо-оперативна група відділу поліції № 3 ХРУП №3 виїхали за місцем мешкання дівчини. Встановлено, що за вказаною адресою знаходиться будинок сімейного типу, в якому проживають 49-річні чоловік і дружина, а також вісім неповнолітніх дітей.

Правоохоронці  опитали батьків та вихованців будинку сімейного типу.

Вісьмох вихованців дитячого будинку сімейного типу тимчасово помістили до дитячої лікарні.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Також відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ, санкція якої передбачає від 2 до 5 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Слідчими призначена судово-медична експертиза, допитані лікарі, співробітники соціальних служб, вчитель.

Слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області