У Харкові презентували результати моніторингу виконання законодавства про доступ до публічної інформації

Захід пройшов 11 листопада за підтримки проєкту «Права людини для України», який реалізується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2019-2023 рр.

У круглому столі «Результати моніторингу стану виконання законодавства про доступ до публічної інформації та відкритість використання публічних коштів» взяли участь керівники обласної та районних державних адміністрацій, голови територіальних громад та відповідальні працівники за доступ до публічної інформації.

На початку зустрічі представник Уповноваженого з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Віктор Барвіцький підкреслив важливість питання доступу до публічної інформації, особливо в умовах пандемії та карантинних обмежень.

«Інформаційно-просвітницька кампанія щодо відкритого та оперативного доступу до публічної інформації є нашим пріоритетом. Для цього ми спільно з представниками ПРООН в Україні проводимо моніторинги стану виконання органами місцевого самоврядування та обласними комунальними лікарнями відповідного законодавства, аби зробити доступ до публічної інформації прозорішим та ефективнішим. Важливості цій роботі додає й той факт, що в умовах карантинних обмежень серед громадян значно зріс попит на отримання інформації, актуальної і оперативної», – зазначив Віктор Барвіцький.

У ході круглого столу експерт у сфері доступу до публічної інформації, юрист Центру з доступу до інформації Олексій Кабанов презентував результати моніторингу стану оприлюднення інформації про відкритість використання публічних коштів у 2021 році, а експертка ПРООН з питань доступу до інформації Тетяна Олексіюк представила результати загального моніторингу стану реалізації законодавства про доступ до публічної інформації у 2021 році.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація