Шевченківський район: пожежа у житловому будинку на вул. Культури ліквідована, врятовано 7 його мешканців та 6 евакуйовано (ФОТО, ВІДЕО)

16 листопада о 00:38 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у 6-типоверховому житловому будинку за адресою: м. Харків, вул. Культури, 10. З повідомлення стало відомо про горіння даху.

До місця пожежі було направлено 2 оперативні відділення ДСНС на автоцистернах і 1 автодрабину. На час прибуття рятувальників спостерігалась велика заграва і дим. Площа пожежі складала близько 500 кв.м. Будинок 3-го ступеню вогнестійкості, має дерев’яні стіни, перегородки та перекриття. Вогонь швидко розповсюджувався по цим конструкціям та пустотам. Мешканцям будинку загрожувала небезпека.

Зважаючи на дані обставини, перший керівник гасіння пожежі підвищив номер складності пожежі, запросив додаткові сили і засоби та приступив до рятування людей. До місця пригоди загалом прибули 14 пожежних автоцистерн, 6 автодрабин, колінчатий підіймач та ще 3 одиниці спеціальної техніки. Працював штаб пожежогасіння. Оперативними діями підрозділів ДСНС вдалось врятувати на пожежі 7 осіб, 1 з яких людина з обмеженими можливостями. Також у супроводі рятувальників на свіже повітря з небезпечної зони виведено ще 6 осіб, 2 з яких діти.

Складності в ліквідації пожежі додавало те, що невдовзі охоплені вогнем дерев’яні конструкції даху і перекриття у деяких місцях почали руйнуватись. Тож рятувальникам довелось розбирати завали та ліквідовувати горіння ще й у квартирах на 6-му поверсі. Завдяки оперативному втручанню рятувальників вдалось запобігти загибелі та травмуванню людей.

Дії з пожежогасіння очолив начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв.

О 03:42 розповсюдження вогню взято під контроль і локалізовано. О 08:01 відбулась остаточна його ліквідація.

Сума заподіяних вогнем збитків та причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

161121-1.jpeg161121-3.jpeg

161121-5.jpeg161121-7.jpeg

ФОТОАРХІВ