У закладах освіти Харківщини провели практичні навчання з цивільного захисту

24 листопада заняття для майже 400 учнів Роганського академічного та Роганського ліцеїв провели співробітники Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА.

Ця робота проходить у межах ініціативи т.в.о. голови обласної державної адміністрації Олександра Скакуна «Цивільний захист – у кожний клас».

«Нарешті робота з поширення знань та навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях переведена в інтенсивну практичну площину, – зазначає директор Департаменту цивільного захисту Іван Сокол. – За першими враженнями, у дітей відчувається серйозний дефіцит інформації і знань з практичних питань – як поводитись у тій чи інший надзвичайній ситуації».

У навчаннях взяли участь магістри і курсанти Національного університету цивільного захисту. Заклад підготував відповідні програми з основних питань цивільного захисту, при цьому врахувавши особливості донесення інформації до учнів молодших, середніх та старших класів.

Курсанти та магістри університету поглибили знання учнів щодо причин виникнення пожеж, алгоритму дій під час виходу із задимленого приміщення, виявлення вибухонебезпечних і невідомих предметів та хімічно небезпечних речовин (ртуті, аміаку, хлору), а також надання домедичної допомоги під час переламів за допомогою підручних засобів, кровотечі, опіків, переохолодження.

«У межах ініціативи «Цивільний захист – у кожний клас» планується проведення практичних занять з цивільного захисту у кожній школі області, у тому числі міста Харкова», – підкреслює Іван Сокол.

До проведення занять залучаються фахівці Головного управління ДСНС України в Харківській області та представники місцевих закладів охорони здоров’я.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація