Хочемо, щоб наступний рік був справді роком «Великого будівництва» на Харківщині – Скакун

Про це керівник Харківської ОДА заявив на брифінгу після завершення сесії Харківської обласної ради 25 листопада.

Олександр Скакун повідомив, що зміни, які внесли до обласного бюджету під час сесії, зокрема, передбачають виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації (ПКД) для будівництва нових об’єктів інфраструктури, медицини та спорту в Харківській області.

«Якщо ми хочемо щось будувати в регіоні солідне, велике, і щоб це відповідало критеріям «Великого будівництва», то ми повинні розраховувати на кошти державного бюджету,  тому що це дуже великі кошти. Тому ми ініціюємо ці проєкти. Щоб отримати підтримку їх реалізації на державному рівні, ми повинні мати аргументи. І, перш за все, крім логіки, крім філософії, ми повинні мати так звані ПКД», – пояснив Олександр Скакун.

Він навів приклади об’єктів, які розраховують реалізувати на Харківщині в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Один з них – як приклад можу навести – це стадіон у П’ятихатках. Він був зруйнований перед Євро-2012, тому що там хотіли побудувати новий стадіон. Але ці плани не здійснилися, й наразі ми там маємо руїни. Тому дуже важливо там відновити для дуже великого мікрорайону цей стадіон. Більш того, там є ще велика територія, ми мріємо там про комплекс Олімпійського резерву, і бачимо його саме там, тому ми розробляємо ПКД. Це буде дуже коштовна ПКД. Але розробляємо та будемо захищати її в Києві. Я впевнений, що з весни 2022 року ми почнемо будувати там таку дуже солідну споруду», – розповів керівник Харківської ОДА.

Другий великий проект, про який повідомив Олександр Скакун, – це будівництво нової обласної клінічної лікарні. Він відзначив, що нинішня система лікарні, яка має багато окремих корпусів, не відповідає «нормам лікарень XXI століття».

«Тому ми мріємо там побудувати велику, красиву, дуже функціональну лікарню. Територія там велика, тому це можливо зробити», – сказав Скакун.

Візуалізація майбутньої новобудови вже є. Найближчим часом розпочнуть розробку проєктно-кошторисної документації, й уже на початку 2022 року розраховують розпочати будівельні роботи.

 «Ми хочемо, щоб наступний рік – це був насправді рік «Великого будівництва» в регіоні. Ми мріємо про великі інфраструктурні та спортивні об’єкти», – запевнив Олександр Скакун.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація