Харківська область: піротехніки ДСНС продовжують знешкоджувати небезпечні залишки Другої світової війни

24 грудня піротехніки Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України провели планове обстеження території лісового масиву у селищі Жихор, що в Основ’янському районі Харкова, де за часів Другої світової війни йшли запеклі бої. В цьому районі люди часто знаходять боєприпаси, тому піротехніки ДСНС проводять додаткові обстеження даної території за допомогою спеціальних технічних засобів.

Цього дня вони виявили та знешкодили 26 вибухонебезпечних предметів, зокрема 1 великокаліберний артснаряд діаметром 150 мм. Також там були по 2 снаряди калібру 88 та 75 мм, 20 одиниць 20-міліметрових снарядів та 81-міліметрова мінометна міна.

Усі боєприпаси ліквідовані у той же день на спеціальному полігоні. Постраждалих немає.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводили роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів.

Наголошуємо, у разі виявлення предмета схожого на боєприпас, дотримуйтесь наступних правил: не чіпайте небезпечну знахідку, відійдіть на безпечну відстань, повідомте про подію за номерами 101 або 102, точно вказавши місце, де її виявлено, не допускайте до місця сторонніх осіб, особливо дітей! Пам’ятайте, небезпека-справа професіоналів!

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

251221-14.jpg251221-15.jpg

251221-16.jpg