Оперативна інформація щодо залучення підрозділів ДСНС до подолання наслідків погодних умов на території Харківської області станом на 11 годину 29 грудня

29 грудня рятувальники Харківщини продовжили допомагати водіям долати наслідки несприятливих погодних умов, котрі спричинили ускладнення руху транспорту. Протягом минулої доби підрозділи ДСНС Харківщини 5 разів залучались на допомогу водіям, з ранку 29 грудня — вже 4.

Так у м. Чугуєві рятувальники 50-ї частини ДСНС виїхали на допомогу медикам швидкої допомоги, чия машина застрягла на вул. Луговій. Щоб медики змогли вчасно дістатися будинку хворої, рятувальники доправили їх на своєму автомобілі підвищеної прохідності. Після надання первинної допомоги, медиків, разом із хворою, відвезли до карети швидкої, котру витягли із замету. Швидка самостійно рушила до лікарні.

Схожий випадок трапився у селі Лісконоги Богодухівського району на вул. Шевченка, де карета швидкої допомоги не змогла посилити снігові замети та дістатись місця виклику. Рятувальники 59-ї частини ДСНС донесли хвору, що перебувала у непритомному стані, до карети швидкої, котру також відбуксирували до автодороги “Валки-Минківка”.

На узбіччі дороги поблизу села Петропавлівка Куп’янського району у заметі застряг легковий автомобіль “ВАЗ 2101”. В ньому перебували водій та 2-є дітей. До місця події прибуло відділення 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Куп’янська. Рятувальники за допомогою буксирного тросу та автомобіля підвищеної прохідності витягли вантажівку зі снігу на рівну частину дороги, після чого автівка продовжила рух самостійно. Вже прямуючи до місця постійної дислокації, біля села Кучерівка, рятувальники побачили, що водій шкільного автобусу марки “Еталон” теж застряг в заметі. Йому також була надана допомога і той рушив далі.

Бійці 8-ї ДПРЧ з Харкова витягли із замету вантажівку “Volvo, котра була завантажена киснем для харківської лікарні № 22. Подія трапилась на вул. Автогенній у Харкові, навпроти будинку № 10.

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

291221-7.jpeg291221-8.jpeg

291221-9.jpeg291221-10.jpeg