Посібник розроблено у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала Перша леді Олена Зеленська.
У міністерстві зауважують: у держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розроблення проєктної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.
Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна тут.
Довідка. За ініціативи Першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформування системи шкільного харчування. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством економіки та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.