Лозівському літературному клубу «Лігос» виповнилося 15 років

З Днем народження колектив вітали 22 березня у міському Палаці культури.

Для поетів влаштували концерт, їх привітали міські керманичі та гості заходу.

Член літературного клубу «Лігос» Лідія Шостак, поділилася, любить творче угрупування за дружню атмосферу та постійний розвиток.

«Дружба, ви знаєте. І така рівність між нами, дружба, взаємодопомога, взаємовиручка. Тут завжди прийдуть, виручать, допоможуть, підкажуть, розумієте. Хоч я вже в таких літах, а молодьож зараз по-новому пише, і ми вже рівняємся на молодь і стараємся підтримувати ту лінію, яку вони зараз підтримують, зовсім вони по-другому пишуть, і мені це подобається», – Лідія Шостак, член літературно-творчого клубу «Лігос».

У «Лігосі» майже 20 учасників, наймолодші – школярі, найстаршим – за 80, розповів керівник літературного клубу Артур Савран. Колектив пишається своїми членами та їхніми творами. Найбільшим своїм досягненням «Лігос» вважає альманах «Лозівські паралелі».

 «В первую очередь, конечно, для нас очень важно, что наш альманах «Лозовские паралели», он стал дипломантом международного конкурса в Днепре. Этот конкурс проводится раз в 2 года и там учавствуют довольно серьёзные издания», – Артур Савран, керівник літературно-творчого клубу «Лігос».

У малій залі Палацу культури  для винуватців свята влаштували концерт.  З Днем народження колектив привітав заступник міського голови Володимир Барановський.

«Я думаю, що ваш творчий потенціал ніколи вас  не буде покидати і хочеться закінчити словами Ліни Костенко: «Нам треба жити кожним днем,
Не ждать омріяної дати.
Горіть сьогоднішнім вогнем,
Бо «потім» може й не настати».
Я бажаю, щоб вогонь поезії ніколи не згасав в ваших душах», – Володимир Барановський, заступник Лозівського міського голови.

До привітань приєдналася заступник начальника управління культури Алла Михайлова. Керівник розповіла, рада, що свій ювілей «Лігос» святкує вже у новому залі Палацу культури . Його відремонтували за сприяння народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

«Мы год ждали, ми не верили в то, что это произойдет. Сейчас очень горжусь тем, что свою творческую жизнь этот зал начинает именно с вашего мероприятия. Здесь был всего лишь один утренник для малышей, и вот следующее такое творческое мероприятие, то, как мы задумывали, это ваше. Спасибо вам огромное, я хочу пожелать вам крепкого здоровья. Хочу, чтобы ваш полет мысли никогда не заканчивался, мечтайте, воплощайте свои мечты в жизнь, и будьте, самое главное, здоровы», – Алла Михайлова, заступник начальника управління культури Лозівської міської ради.

На заході учасникам та керівнику «Лігосу» вручили подяки від міської ради та управління культури. Почесну грамоту отримав і сам творчий клуб.  На святі члени літературного клубу та гості заходу співали пісні та ділились своїми творами.