У сусідній з Буковиною області половина села виїхала за кордон на заробітки, староста теж

Під Тернополем в селі Яргорів половина місцевих жителів роз’їхалася – люди вирушили за кордон на заробітки, а повертаються в рідні домівки переважно тільки на свята.

Про це йдеться в сюжеті “Суспільне”.

У трудову міграцію подалася і староста села Оксана Насада, яка взяла відпустку і поїхала до Італії, щоб підробити. Вдома у неї залишився трирічний син Вадим і мати Тетяна Брашко, яка і доглядає за дитиною.

У розмові телефоном жінка розповіла, що одна з причин, чому односельці виїжджають за кордон – відсутність роботи у них на батьківщині, через що вони “не можуть прогодувати свою сім’ю і дати своїй сім’ї належні умови для життя в Україні”.

“Ну от дайте дитині освіту в Україні. Так, дитина поступить, але деяке навчання є платне. Дайте сьогодні дитині лікування. В мене буквально кілька днів тому дитина пішла прокапатися – пів місячної зарплати за три дні піде”, – каже староста села.

Наразі в Яргорові кількість зареєстрованих жителів становить трохи більше ніж 400, і майже 200 з них – виїхали на заробітки до Польщі, Італії, Іспанії, Франції та Англії, зазначила Оксана Насада.


342