На Близнюківщині скоїли розбій та замах на вбивство +vd

 

Неспокійними видалися вихідні на Близнюківщині. Це при тому, що зазвичай тяжкі злочини тут трапляються досить рідко.

Неспокійними видалися вихідні на Близнюківщині. Тут сталися одразу два тяжкі злочини — розбійний напад та замах на вбивство. Це при тому, що зазвичай такі події у Близнюківському району трапляються досить рідко.

Перший випадок — розбійний напад — стався біля села Петрівське у неділю, 19 лютого, серед білого дня. Таксист віз з Лозової у Близнюки молодого чоловіка. Той попросив зупинити, вийшов з машини і почав погрожувати водію ножем, вимагаючи гроші. Таксист натиснув на газ, втік і звернувся до близнюківської міліції.

Правоохоронці затримали підозрюваного, мешканця Лозівського району. За словами начальника Близнюківського райвідділу міліції Володимира Славгородського, той скористався законним правом не свідчити проти себе.

Міліція порушила кримінальну справу. Відповідно до статті 187 Кримінального кодексу нападнику загрожує до 7 років позбавлення волі. І це буде не перша судимість чоловіка, якщо його провину доведуть.

Другий злочин стався вночі 20 лютого. Після розпиття алкогольних напоїв в одній компанії молодий чоловік прийшов в гості в іншу, теж нетверезу. Там сталася сварка, і гість — раніше засуджений мешканець Близнюківського району — вдарив ножем одного з учасників посиденьок.

Налякана компанія викликала міліцію. Правоохоронці затримали горе-гостя.

Постраждалий у стабільно тяжкому стані знаходиться у хірургічному відділенні райлікарні Близнюків. Як повідомив Володимир Славгородський, затриманий зробив щиросердне зізнання. Частина 1 статті 115 Кримінального кодексу, за якою порушили кримінальну справу, передбачає для нього від 7 до 15 років ув’язнення.

Валерія Гецко

 

{flv}21_02_12_zlochiny{/flv}