Лозівчани стали більше хворіти на застуди та грип +vd

З потеплішанням у поліклініці Лозівської міської лікарні різко збільшилася кількість звернень з цього приводу.

 

У морози хворих на застуду і грип практично не було, говорять лікарі. Щойно потеплішало, недужати почало більше лозівчан, і кількість хворих постійно збільшується, констатують медики. За словами завідуючої відділенням сімейної медицини поліклініки Лозівської міської лікарні Ірини Горобівської, на минулому тижні до них звернулося близько 280 людей. Через 3 дні захворіло ще 150 лозівчан.

Ірина Горобівська пояснює: тепла погода сприятливо впливає на віруси. Вони почали розмножуватися. Саме тому лозівчани масово захворіли.

Спочатку медики відзначили зростання захворюваності серед дітей, але потім естафету підхопили і дорослі.

50% людей звертаються до лікарів зі скаргами тільки на високу температуру тіла. Вона може підвищуватися майже до 40оС, і її не так легко збити. Ірина Горобівська пояснює це особливістю сезонного грипу.

При такому захворюванні лікар рекомендує постільний режим. Також треба прийняти жарознижувальні таблетки, але в жодному разі дозу не збільшувати. Якщо температура тіла не знижується і тримається на високих цифрах, лікарка радить робити холодне обтирання тіла.

Лікарі говорять, на 100% уберегтися від сезонних застуд та грипу не можна. Однак, як варіант захисту, рекомендують вживати більше їжі з вітаміном С, пити полівітаміни або робити щеплення. Якщо ж симптоми недуги з’явилися, медики закликають не займатися самолікуванням, а звертатися до них.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}BIZ13qlQZMc{/youtube}