Рух поїздів через станцію Лозова планують частково відновити у травні +vd

Зараз на станції ведеться масштабна реконструкція, яка почалася у жовтні минулого року. Їі проводять до Євро-2012.

 

Рух поїздів через станцію Лозова планують частково відновити у травні. Про це повідомили у Лозівській дистанції колії. Зараз на станції ведеться масштабна реконструкція, яка почалася у жовтні минулого року. Реорганізацію проводять для того, щоб через Лозову могли їздити швидкісні потяги до Євро-2012.

На вокзалі залізничники робитимуть нові платформи з навісом. За словами головного інженера Лозівської дистанції колії Володимира Заліщука, вони будуть довшими та ширшими на 6 метрів. Для цього з Севастопольської та Азовської сторін прибрали декілька колій.

Також залізничники повністю міняють електрифікацію. Для нової мережі вони вже встановили опори. Крім цього, працівники перекладають колії та роблять нові стрілочні переводи. Ці стрілки дозволять потягу плавно повертати на великій швидкості.

З’явиться на вокзалі і сучасний пішохідний міст. За словами головного інженера Володимира Заліщука, його спорудження має розпочатися вже за півтора-два тижні.

Володимир Заліщук розповідає, що новий міст відносно старого буде довшим на 12 метрів. Ширина його становитиме 3 метри. Міст буде повністю закритий і з ліфтами для інвалідів.

За словами головного інженера, перехідний міст збудують за 4 місяці. Це за умови, що все піде добре. А поїзди планують пустити через Лозову вже у перших числах травня, але частково,  повідомляє Володимир Заліщук. Він запевняє: залізничники якісно справляться з реконструкцією у такі стислі терміни, оскільки практично вся робота механізована.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}097r9ML2f8s{/youtube}