Лозівські актори показали драматичну виставу +vd

7 квітня у міському Палаці культури місцевий театр “Світанок”поставив спектакль за твором Ольги Кобилянської.

 

Актори зіграли драму за твором Ольги Кобилянської “У неділю рано зілля копала…”. Ця повість написана за мотивами народної пісні “Ой не ходи Грицю та й на вечорниці”. У виставі взяли участь три покоління – актори від 8 до 80 років.

За кулісами — останні приготування. Декорації на місцях, актори в образах. Перед тим, як піднімуть завісу, режисер-постановник Надія Старолатко дає останні поради: не хвилюватися, налаштуватися на позитив, не труситися, не забувати про міміку та жести.

Сюжет вистави такий: циганка Мавра,  дружина отамана табору, народила білу дитину. За це її виганяють, а малюка підкидають у бездітну родину. Мавра знаходить собі покровительку, у якої народилась дочка Тетяна. Циганка виховує дівчину, як свою рідну. А тим часом в іншому селі підростає її син Гриць. Гриць і Тетяна зустрілись та покохали один одного. Однак хлопцю подобається ще одна дівчина — Настя. На ній він збирається одружитися. За зраду Тетяна його отруює.

Над підготовкою цієї вистави режисеру-постановнику Надії Старолатко довелося попрацювати цілий рік. Вона говорить: вибрала повість Кобилянської, бо вона підходить старшому і молодшому поколінню, вчить кохати та не зраджувати.

Акторський склад — люди зовсім віддалених від театру професій. Грають у спектаклі і прибиральниця, і кіномеханік.

Актори зізнаються: грати драму порівняно з комедією дуже важко. Вжитися у роль не так просто. Однак у артистів це вийшло — деяких глядачів спектакль розчулив

Коли вистава закінчилась, лозівчани віддячили акторам бурхливими оплесками, окремі аплодували навіть стоячи.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}TYuDcXPwG9A{/youtube}