Лозівський приватний сектор платитиме за сміття за квитанціями +vd

Квартальним більше не треба збирати з людей гроші. Це робитиме абонслужба КП “ЖУК” за домовленістю з КП “Комсервіс”.

 

Квартальним більше не треба збирати з людей гроші. Це робитиме абонслужба КП “ЖУК” за домовленістю з підприємством, що вивозить відходи, – КП “Комсервіс”.

1 березня комунальні підприємства “Комсервіс” і “ЖУК” підписали договір про співпрацю.

Житлова управляюча компанія буде здійснювати нарахування споживачам, друкувати і розносити квитанції. Зараз за послуги “Комсервіса” платить лише третина мешканців приватного сектору. Директор підприємства Володимир Селезньов сподівається, що в результаті  співпраці з “ЖУКом” рівень проплат зросте.

Платити за вивезення сміття у приватному секторі зараз повинен кожен мешканець вулиць, де їздять сміттєвози. Підставою для автоматичного нарахування плати цим людям є публічна угода, говорить Володимир Селезньов. Вона була надрукована у комунальній газеті “Голос Лозівщини” від 7 лютого.

У березні “ЖУК” та “Комсервіс” почали укладати ще один вид договорів з людьми — тристоронні. У цих договорах йдеться, що “Комсервіс” вивозить сміття, “ЖУК” веде рахунки і розносить квитанції, а споживач платить. Тристоронній договір захищає права споживача, а ось публічний — ні, говорить заступник директора КП “ЖУК” Олена Сало .

У квітні квитанції отримають 80% мешканців приватного сектору. Якщо у квитанції є неточності, споживач має дочекатися контролеру “ЖУКа” і повідомити йому про проблему, говорить заступник директора цього підприємства Олена Сало.

Комунальниця прохає споживачів відчиняти двері контролерам і мати на руках документи, які дають право на пільгу: копії паспорту, коду, пільгового посвідчення та оригінал довідки з місця проживання.

Валерія Гецко

 

{youtube}3ceOfBd7r4Q{/youtube}