Колектив ЛУКіМу навчали, як отримати податкову пільгу +vd

 

У лозівчан залишилось 2 тижні, щоб задекларувати доходи. Цього року громадяни звітують про них по-новому.

У лозівчан залишилось трохи більше 2 тижнів, щоб задекларувати свої доходи. Цього року громадяни звітують про них по-новому. Аби у людей не виникало плутанини, податківці ходять підприємствами та організаціями міста та розповідають про особливості  нововведень. 12 квітня працівники податкової зустрілися з колективом Лозівського училища культури і мистецтв.

Начальник відділу роз’яснювальної роботи Лозівської ОДПІ Лариса Баркова зустріч з ЛУКіМівцями почала з корисних для студентів порад. Зокрема, як повернути контрактникам частину заплачених за навчання грошей. Для цього необхідно подати декларацію про доходи, свої чи батьківські, копію договору з вишем та квитанції сплачених за освіту коштів.

Податківець розповіла, хто має право на такі податкові пільги, а хто ні. Серед останніх — діти підприємців та військових.

Подібні пояснення студентам вкрай необхідні, говорить директор училища культури і мистецтв Василь Чурилов. Марина Слободяник, яка працює в училищі, каже, що отримала багато корисної для себе інформації. Є і знайомим що порадити.

Для зручності ЛУКіМівців фахівець на місці допомагала заповнювати декларації.

Ілюстратор духового оркестру Олександр Шапко навчається на платній основі у луганському виші вже кілька років. Повернути податки із заплачених за навчання грошей все якось часу не вистачало. Коли ж податківці самі завітали до нього на роботу, вирішив скористатися своїм правом. Заповнив усі необхідні документи. Вже навіть спланував, куди витратить отримані гроші: купить квитки до Луганську та назад.

Анна Скрипник

 

{youtube}WFftMkEk_Tc{/youtube}