У Лозовій почали садити саджанці +vd

 

Управління ЖКГ цієї весни придбало вп’ятеро менше деревець, ніж минулої. Комунальники вирішили не гнатися за кількістю.

Управління ЖКГ цієї весни придбало вп’ятеро менше деревець, ніж минулої. Комунальники вирішили не гнатися за кількістю.

Найбільше саджанців висадили на вулиці Жовтневій, біля парку «Дружба». Цієї весни там вирізали цілий ряд старих тополь. На їхньому місці зараз росте майже 80 горобин. Саме ці саджанці замовляли лозівчани, що живуть поблизу.  Мешканка вулиці Жовтневої Олександра Чічкова каже, горобиною можна підлікуватися і з неї не летить пух та старе гілля, які сипались з тополь.

Інші саджанців висадили біля міськвиконкому та по вулиці Комінтерну. Це липа, кілька видів верби та бузок. Комунальники сподіваються, що їх не вкрадуть, як у минулому році.

Тоді взагалі пропало дуже багато саджанців. Одні поцупили, інші посохли. За деревами не встигали доглядати. Та й основна маса саджанців була неякісною.

Цього року комунальники вирішили не гнатися за кількістю, говорить начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва Сергій Костюк.

Агроном комунального підприємства «Парк» Тетяна Тітова каже, що цієї весни місто придбало саме стільки дерев, скільки вони можуть доглянути.

У відділі благоустрою Управління ЖКГ запевняють, що якість цьогорічних саджанців краща від минулорічних. Деревця привезли з Артемівського розплідника. Їх майже 180 . Це на 40 дерев більше, ніж вирізали цієї весни у Лозовій.

Анна Скрипник

 

{youtube}3WKZNIeY6DE{/youtube}