Підприємцям лозівського Колгоспного ринку ріжуть торгові місця +vd

Підприємцям, що торгують без контейнерів, зменшили площу торгівлі. Люди не задоволені, але добиватись правди бояться.

Адміністрація почала ново-ведення з 25 ряду. Місця, які більше 1 метра порізали, та зробили їх стандартними – метровими.

 

Підприємці з новими наділами не згодні, місця стало менше, а платити доводиться стільки ж. Інна – підприємець з 25 ряду каже, що люди спробували домовитись з керівництвом ринку, але це ні до чого не привело. Вона також розповіла, що різати місця почали без попередження та узгодження. Якщо раніше її торговельне місце було майже півтори метри, то тепер воно стало метровим. Більш за все її непокоє те, що плата за оренду місця залишилась такою-ж — 140 гривень.

Торговельний інспектор ринку Ігор Бородін пояснив, що адміністрація вводить правила, затверджені міським головою. Надалі вони будуть впроваджуватися до усіх рядів.

Адміністрація ринку надала документи, у яких засвідчено, що місця мають бути довжиною 1 погонний метр.

На даний час між адміністрацією та підприємцями ринку немає жодних договорів чи зобов’язань. Вони працюють за чеками: заплатив — торгуй. Укладання документів з оренди торговельних місць  лише у проекті.

Голова профспілки підприємців та депутат міської ради Ігор Коломак пропонує невдоволеним людям писати заяви на ім’я директора ринку. Тільки після цього громадяни зможуть шукати допомоги у мера — Сергія Степанова. Однак підприємці писати не хочуть. Ігор Коломак говорить, вони не мають договорів, і бояться, що на ринку їх можуть залишити без місця для торгівлі.

Як швидко на Колгоспному ринку з’являться перші договори невідомо, але Ігор Бородін повідомив, що розробкою даного документа ринкова влада планує зайнятись з наступного місяця.

 

Ричард Малайшка

 

{youtube}X4N0k4KAveM{/youtube}