Через переведення міських лікарів у центр районним медикам не вистачає місця +vd

Районні медики для своїх колег за вихідні звільнили у райполіклініці 10 кабінетів. Через це їм тепер не вистачає місця.

З початку 2012 року міська влада перевела жителів центральної частини міста на обслуговування в поліклініку на мікрорайон. Однак після протестів людей керівництво Лозової вирішило повернути частину міських сімейних лікарів у центр.

 

Коли на початку року у районній поліклініці вивільнились кабінети, туди переїхали  районні відділення наркології, психіатрії  і станція переливання крові. Таким чином район зібрав всю свою медицину в одній будівлі. Через це у районній поліклініці не залишилось вільних приміщень, щоб розмістити у себе міських сімейних лікарів, пояснює заступник головлікаря з поліклінічної роботи ЦРЛ  Олег Сухомлін.

За домовленістю районної і міської влади у райполіклініці виділили для міських медиків 10 кабінетів. При цьому деяких районних лікарів переселили в кімнати, в яких неможливо нормально надавати меддопомогу, запевняє Олег Сухомлін.

Виселили з кабінетів і станцію переливання крові. Для служби вільних кімнат не знайшлося. Реєстрацію донорів тепер проводитимуть у залі засідань, а забір крові — в операційній.

Мер Лозової Сергій Степанов говорить, що міська влада готова для станції переливання крові виділити в оренду приміщення на Жовтневій,1. Це будівля, де служба крові знаходилася до переїзду.

Однак районна влада не розглядає пропозицію мера. За словами першого заступника голови Лозівської райдержадміністрації Олександра Жидкова, вони робитимуть ремонт-реконструкцію у районній поліклініці. Завдяки йому з’являться нові кабінети. Тоді проблем з кімнатами не буде, і лікарі працюватимуть і обслуговуватимуть людей в належних умовах.

Ремонтні роботи у поліклініці розпочалися 8 червня. За словами Олександра Жидкова, вони закінчаться орієнтовно у кінці року. Міські ж лікарі почнуть приймати у районній поліклініці приблизно з 25 червня.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}-g2OP9iMqIc{/youtube}