Аварійний ФАП в одному з сіл на Лозівщині ніяк не переведуть в нову будівлю +vd

Сільська і районна влада знайшли одразу 2 приміщення. Яке з них стане новим ФАПом, залежить від фінансування.

Аварійний фельдшерсько-акушерський пункт знаходиться у селі Герсеванівка перемозької сільської ради на Лозівщині. Для його переїзду знайшли нове приміщення — квартиру, розповідає голова сільради Віктор Халюта.

На капремонт і перепланування за проектом потрібно 150 тисяч гривень. За словами голови, сільрада прохала виділити ці гроші районну владу. Голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева запропонував інший варіант — придбати для ФАПу приватний будинок. Однак у ціні з його господарями не зійшлися: ті просять за будівлю 80 тисяч гривень.

Через те, що і реконструкція квартири, і придбання будинку вимагають великі гроші, справа переведення ФАПу застрягла. Тоді депутат Лозівської райради Сергій Єршов, обраний від Герсеванівки, подав депутатський запит до райдержадміністрації. Відповіді він ще не отримав.

За словами Богдана Реви, якщо буде можливість купити будь-який приватний будинок за більш прийнятною ціною, то район виділить кошти зі свого бюджету. Якщо придбати будинок не вдасться, то у серпні районна влада розглядатиме варіант квартири. На цей проект райдержадміністрація проситиме гроші в області, аби та включила його у план соціально-економічного розвитку. Богдан Рева говорить, включать чи ні герсеванівський ФАП в обласний план, буде відомо приблизно взимку.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}E8vgEl2sKxg{/youtube}