У Лозівському районі погіршилось здоров’я дітей +vd

Лікарі повідомляють: зросла кількість хронічних захворювань, і є відхилення у нервово-психічному розвитку дітей.

Нервові відхилення найбільш поширені в селі Артільне. У Бунаковому у дітей проблеми з очима. У селі Кінне у хлопчиків та дівчат слабке місце — зуби. Про це повідомила на районній сесії заступник головного лікаря з дитинства і рододопомоги Центральної районної лікарні Людмила Найдук.

За її словами, розлади у нервовій системі спричинені неправильно складеною шкільною програмою, яку потрібно змінювати. Щодо проблем з очима, лікар радить як і вчителям, так і батькам слідкувати, аби діти менше сиділи за комп’ютерами.

Ситуацію щодо нервових відхилень в учнів Артільного директор місцевої школи Олексій Гофтва відмовився коментувати. А ось керівник бунаківського навчального закладу Марина Онищенко запевнила: через комп’ютери у їхніх дітей не можуть бути проблеми з очима, бо цієї техніки мало, і учні займаються не часто. По домах комп’ютерів також практично немає, стверджує Марина Онищенко.

Щодо проблем із зубами у Кінному, то там не просто вирішити ситуацію. Зуби у дітей псуються начебто через вживання поганої води. Чиста вода у Кінному може з’явитися, якщо пробурити глибоку свердловину. Досвід інших населених пунктів показує, що на це потрібно кілька мільйонів гривень. Таких грошей у селі немає.

У перспективі сільський голова планує звертатися до районної влади з приводу покращення води, але наразі цією проблемою ніхто не займається.

Ірина Лєушканова

 

 

{youtube}FrwJCMgq-5U{/youtube}