У Кегичівці відбулася конференція фонду «Патріоти» +vd

 

У Кегичівці створили райструктуру благодійного фонду «Патріоти». Там обрали довірених осіб та опікунську раду фонду.

У Кегичівці пам’ятають ті добрі справи, що залишив по собі фонд «Патріот», який працював у 2003-2006 роках. Тоді благодійна організація надала допомоги району на 452 тисячі гривень. Кошти направляли на ремонти фельдшерсько-акушерських пунктів, придбання обладнання для ФАПів, навчальних закладів та клубів, на допомогу людям у скруті. У районі від благодійної організації за 2,5 роки отримали допомогу 439 родин. Для багатьох це була єдина змога врятувати здоров’я або навіть життя.

З моменту, коли фонд «Патріот» починав працювати в окрузі, пройшло майже 10 років. Тоді в Україні була складна економічна ситуація. З того часу мало що змінилось. Як сказав на конференції заступник голови ради директорів УПЕК Сергій Нестругін, промисловим підприємствам індустріальної групи доводиться постійно шукати нових замовників та освоювати нові технології, аби не зупинитися. На все підприємствам грошей не вистачає. Але сільським мешканцям ще скрутніше.

Уже в цьому році на ім’я Анатолія Гіршфельда надійшло багато листів з проханнями про допомогу, у тому числі з Кегичівки. Сільські райони сьогодні мають безліч проблем, на які не виділяються кошти з бюджету. Тому відродження благодійного фонду тут сприйняли з піднесенням.

На конференції обрали головний районний орган благодійного фонду «Патріоти» – опікунську раду. У неї увійшли 7 чоловік. Ці люди щомісяця вирішуватимуть, на що направляти кошти фонду, і контролюватимуть виконання робіт.

Інна Воробйова

 

{youtube}gV0-w9sGBTk{/youtube}