Безпритульні собаки нападають на лозівчан +vd

Жертв вже більше, ніж у минулому році. Медики радять берегтися, а комунальники обіцяють виділити кошти на відлов собак.

Валентині Шаповаловій вже за 70. За усе життя її навіть кішки не дряпали, а тут собака вкусив за ногу. Жінка саме заходила у м’ясний відділ Колгоспного ринку.

 

Син постраждалої, Олексій, вирішив шукати відповідальних. Найперше звернувся до адміністрації ринку. Там відповіли, що не зобов’язані займатися міськими чотириногими волоцюжками. Єдине що можуть вдіяти, так це попросити підприємців не підгодовувати собак, тоді ті підуть куди-інде.

Цього року у місті рекордно зросла кількість покусаних лозівчан. За це півріччя їх 97, тоді як за весь минулий рік було 83.

Травматолог радить людям обходити бродяжок, а якщо ті все-таки напали, не гаяти час. Обов’язково обробити рану мильним розчином та звернутися до лікаря.

З початку року на бродяжок полювала спеціалізована харківська фірма. На замовлення міста її працівники відловили 52 собаки. Припинили свою діяльність через брак коштів. Лозівські ж комунальники займатися бродячими собаками не можуть: у міста немає грошей на утримання спеціалізованого притулку.

Один вихід – наймати харків’ян. Це планують зробити вже за місяць. Кількість відловлених собак залежатиме від об’єму виділених грошей. Зловити одну тварину коштує 250 грн.

Анна Скрипник

 

{youtube}OEoA4UUt0K8{/youtube}