У лозівських ставків є шанс стати офіційними +vd

Керівники області та Лозової думають як, хто і за що облаштовуватимуть водоймища.

Найпопулярнішим лозівським ставком залишається другий Домаський. Навіть у будень тут повно людей. Лозівчанам подобається це місце, однак, бентежить його небезпечність. Найбільше обурень викликають крутий берег та брудна вода.

 

Усі недоліки комунальники пояснюють неофіційним статусом ставка. Купатися тут заборонено. Людей щораз про це попереджують спеціальні таблички. Однак відпочиваючі на них не зважають і в знак протесту прибирають попередження. Останній раз таблички простояли менше доби. Лозівчани переконують, що їм більше ніде освіжитися у літню спеку.

Для того щоб ставок офіційно відкрили для купання, треба виготовити його паспорт. За словами головного рятувальника району Володимира Тертишного, у цьому документі вказується біля 15 вимог. Біля ставка мають чергувати рятувальники, медики, необхідно встановити кабінки для переодягання та туалети.

Лозівський міський голова Сергія Степанова говорить, що необлаштованість ставків залишається раною на тілі не лише міста, але й загалом області. За словами мера, голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін нині веде мову про реорганізацію Управління водних ресурсів. Це дасть змогу знайти для облаштування водоймищ області біля 20 мільйонів гривень.

Нині лише у 4 містах Харківщини є офіційно дозволені місця для купання.

 

Анна Скрипник

 

 

{youtube}vyCwloOjXoY{/youtube}