Селище Панютине постраждало від граду та буревію +vd

Буря, яка сталася 12 серпня, залишила без дахів будинки кількох панютян. Крім того, люди у селищі залишилися без світла.

 

Панютяни, які постраждали від бурі, не чекають нікого. У понеділок вранці вони самостійно почали прибирати завали та ремонтувати свої дахи.

Журналістам люди розповідають, що гроза почалася близько 18:00. На селище впали дощ, шквальний вітер і град. Діаметр градин сягав 3 сантиметрів. Усе це тривало всього 10 хвилин. Такої бурі, кажуть панютяни, за все життя вони ще не бачили.

Сильний вітер вивернув з коренем та поламав півсотні дерев і завалив кілька стовпів. По всьому селищу обірвані електричні дроти. Панютяни залишилися без світла. Також шквальний вітер позривав більше 20 дахів та повалив огорожу у багатьох дворах.

Селищний голова Олексій Корпан запевнив: люди від бурі не постраждали. За його словами, усувати наслідки грози комунальні служби почали ще у неділю. Спеціальна комісія, яка зараз працює у Панютиному, підраховує суми збитків. Однак допомогти всім хто постраждав від бурі влада не зможе, бо не вистачить грошей, говорить Олексій Корпан.

Через кілька днів у Панютиному відновлять електропостачання і приберуть поламані та повалені дерева, повідомив селищний голова. Замість них планують насаджувати нові.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}LKWgNB6BNkM{/youtube}