На ЛКМЗ оцінили виконання колдоговору за перше півріччя 2012-го +vd

Представники профспілки та адміністрації проаналізували, що із запланованого у колдоговорі зроблено, а що ні.

Перше піврічя 2012-го року для ЛКМЗ було складним у фінансовому плані. За словами генерального директора підприємства Василя Черномаза, обсяги виробництва знизились на 18%. Причиною такого зниження стали погані розрахунки партнерів за відвантажену продукцію. Через фінансові складнощі адміністрації доводилося докладати великих зусиль, щоб виплачувати людям заробітну платню. Для цього навіть відкладали придбання металу і матеріалів, говорить Василь Черномаз.

 

Однак і в таких складних умовах підприємство знаходило кошти, щоб матеріально підтримувати своїх працівників. За колективним договором за 6 місяців цього року заводчанам виплатили 63,5 тисячи гривень матеріальної допомоги. Крім цього, 55 працівників ЛКМЗ отримали поміч від благодійного фонду «Патріоти» на суму майже 66 тисяч гривень.

Обговорюючи виконання колективного договору, представники профспілки говорили як про плюси, так і про мінуси. Серед позитиву, зокрема, – робота заводських їдалень та організація літнього відпочинку на Азовському морі. У цьому році там за 7 місяців побували 349 працівників і з ними 60 дітей. А ось серед недоліків називали неякісний спецодяг. Прохали заводчани і про ремонт побутових приміщень.

В цілому ж виконання колективного договору за 1 півріччя 2012 визнали задовільним.

Інна Воробйова

 

{youtube}ZaHh1Eu9–g{/youtube}