Естетика християнства ніяк не дійде до лозівських шкіл +vd

Кілька років освітяни безуспішно намагаються запровадити у місцевих школах факультатив «Естетика християнства».

Збирали конференції, працювали з батьками, але це не дало результатів. Факультатив «Естетику християнства» в лозівських школах освітяни ніяк не можуть запровадити. Його поки читають лише в одному класі у ліцеї №4.

 

Місцеві педагоги вирішили звернутися за допомогою. Питали поради в освітян з Кременчука, коли ті приїжджали для обміну досвідом 17 серпня. У тамтешніх школах «Естетика» популярна. Приїжджі освітяни переконані, що своїми успіхами завдячують кременчуцькому єпископу, якого вже немає серед живих. Саме він вболівав за впровадження духовної дисципліни.

Лозівські священики також підтримують викладання факультативу у школах. Настоятель Петро-Павлівського храму отець Петро говорить, що радо допоможе викладачам «Естетики» порадами. Найголовніша з них – самому педагогу слід бути зразком любові та терпимості і поважати думку дітей.

Отець Петро переконаний: знання основ християнства нікому не нашкодить і не образить дітей іншого віросповідання. Україна – християнська держава, і її закони треба знати.

Багато лозівчан підтримують ідею впровадження нового факультативу. Говорять, він зараз конче необхідний дітям. Однак їхньої підтримки замало. Освітяни все ще не можуть зібрати достатню кількість згод від батьків.

Священики просять не засмучуватися прибічників духовної освіти та запрошують їхніх діток до недільних шкіл. Навчання у них безкоштовне. Окрім основ християнства, там ще викладають співи та малювання.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}b4ViwjPc_VI{/youtube}