У День незалежності лозівчани підтримували українське +vd

24 серпня на свято прийшло втричі більше людей в українських сорочках, ніж під час гуляння минулого року.

Роботи вишивальниці Алли Артеменко на ярмарку були наймасштабнішими. Метрові гобелени окрім розміру дивували і технікою виконання.  Алла Артеменко з радістю давала майстер-класи. Вона володіє 60 з 200 відомих світу видів вишивки.

 

Аби зібрати правильний мед бджоляр Василь Тимчук також багато трудився. Він пропонував великий асортимент бджолиних дарів: прополіс, різноманітні настоянки,  навіть медове мохіто і медовуху. Усі бажаючі могли придбати у бджоляра цей напій, а поруч оформити пляшку у стилі декупаж, радила людям майстриня Тетяна Філілєєва.

Щедрою на поради у свято була і віщувальниця Солоха. Водіям вона роздавала лавровий лист – оберіг від ДАЇшників, а холостякам – червоні перчинки для скорішого одруження. Поки дорослі слухали життєві премудрості, запасалися медом та чимось гарненьким додому, малеча сама вчилася рукоділлю.

Аби лозівській малечі було, де гратися, у парку «Перемоги» не лише у свята, благодійний фонд «Патріоти» почав споруджувати для них ігровий майданчик. На його будівництві особисто побував ініціатор створення «Патріотів» Анатолій Гіршфельд.

Разом з мером Сергієм Степановим він поздоровив лозівчан.

А надвечір вірні традиціям городяни зібралися сім’ями та пройшли ходою у вишиванках.

 

Анна Скрипник

 

 

{youtube}tzSOEUBjMuE{/youtube}