На зарплати медиків та освітян до кінця року бракує 27 мільйонів гривень

Міський голова Сергій Зеленський попросив допомоги у вирішенні проблеми незабезпеченості Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це говорив Сергій Зеленський на засіданні Ради регіонального розвитку у Харкові 14 березня.

Цього року незабезпеченість менша ніж минулоріч на 12 мільйонів, проте проблема поки залишається.

«У нас на сьогоднішній день уже виникла перехідна заборгованість по заробітній платі медичним працівникам вже до 1 мільйона. Також є вже проблема зі своєчасною виплатою заробітної плати закладам освіти. Це по делегованим повноваженням. Я підкреслюю, делегованим повноваженням держави», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Люди не залишаться без зарплат, зауважив міський голова та додав, вдячний за підтримку народному депутату Анатолію Гіршфельду  і керівникам області, які минулого року допомогли з вирішенням питання.

«В тому році , коли у нас був дефіцит, я вдячний народному депутату Анатолію МусійовичуГіршфельду, за те, що він багато приклав зусиль для того, щоб дефіцит скоротити, і безумовно, без втручання Юлії Олександрівни Світличної, депутатів облради, і безпосередньо голова обласної ради Чернов Сергій Іванович допомагав по цим напрямкам», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

За 2 місяці бюджет міста перевиконали на майже 6 мільйонів гривень. Ці кошти міські депутати вирішили витратити на утримання Лозової у належному стані, зауважив Сергій Зеленський.

«Щоб робилися дороги,було світло, щоб убиралося, депутати прийняли таке рішення  направити ці додаткові кошти на незахищені статті. У мене була пропозиція в першу чергу направити кошти на захищені статі по заробітній платі», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Лозівщина могла б отримувати додаткові кошти на розвиток громади, та збільшення надходжень до бюджету, якби розпоряджалася землями, які поки знаходяться у підпорядкуванні держави. Однак, поки відчути переваги реформи у повному обсязі Лозівщина не може, додав Сергій Зеленський.

«Значно стримує покращити результати по бюджету – передача з державних земель  за межами населених пунктів. Ми сьогодні не бачимо, що твориться на нашій територіальній громаді по цьому питанню.Там також є значний ресурс для підняття бюджету об’єднаної територіальної громади», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

З цього приводу керівники Лозової неодноразово зверталися до Держгеокадастру та до відповідних міністерств. Керівник сподівається, що вже найближчим часом ситуація зміниться.

 «Думаю, відповідні доручення у найближчий час будуть  зроблені. І, спілкуючись, з Володимиром Борисовичем, уже є відповідні проекти по цим питанням. Це стосується не тільки нашої громади, це стосується в цілому», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Говорив міський голова на засіданні Ради також про перспективи розвитку Лозівської ОТГ та про те, як утворювалася одна з найбільших тергромад в Україні.