У Лозовій остаточно дозволили вирізати труби гарячої води у підвалах +vd

У серпні 2011 року дозвіл на вирізання залишків системи гарячого водопостачання міськрада давала на прохання комунальників. Вони стверджували: по-перше, ці труби заважають нормально ремонтувати внутрішні тепломережі, а по-друге, те, що вцілило, ще можна десь використати.

Проти проголосувала фракція “Батьківщина”. Один з її депутатів, Ігор Коломак, звернувся до прокуратури.

“Міська рада приймала рішення стосовно майна, яке належить співвласникам багатоповерхових будинків, тим самим порушуючи їхні права розпоряджатися, володіти цим майном”, – пояснив депутат.

Якщо у будинку є приватизовані і неприватизовані квартири, то будівля з усіма її мережами спільно належить місту і власникам приватизованих квартир, роз’яснює Цивільний кодекс Ігор Коломак. Він переконаний: дозвіл на вирізання труб мала давати не лише рада, а й усі інші власники.

З цими ж аргументами прокуратура звернулася до лозівського суду. Але він позов не задовольнив.

У судовій постанові йдеться: багатоповерхівки стоять на балансі комунального підприємства ЖУК, а той підпорядкований міській раді. Отже, вона мала право розпоряджатися трубами.

За кілька місяців апеляційний адмінсуд дійшов такого самого висновку. Прокуратура погодилася з тим, що його ухвала законна та обґрунтована, і не стала подавати касаційну скаргу.

Попри позитивні висновки судів, рішення міськради залишалося недійсним. Підприємство, якому давали дозвіл вирізати труби у підвалах – “Теплові мережі”, – за цей час збанкрутувало і ліквідовується. На сесії міськради 21 вересня у рішення внесли зміни: замінили “Теплові мережі” на “Теплоенерго” – підприємство, яке зараз відповідає за опалення у Лозовій.

За зміни проголосували усі, крім фракції “Батьківщина”. Ігор Коломак знову готує звернення — тепер до Конституційного суду. Депутат хоче отримати остаточні і докладні роз’яснення законів, які вступили у суперечку в історії з трубами.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}MAmPEsBsnNw{/youtube}