Колишній гуртожиток на Дикого,12А у Лозовій дочекався ремонту +vd

Лозівчани, які мешкають у колишньому гуртожитку по вулиці Дикого, 12А нарікали на занедбаний стан своєї будівлі і нелюдські умови проживання. Люди прохали мера Лозової про переселення. Обстеживши будівлю з комісією, міський голова Сергій Степанов наголосив: для переселення немає підстав, оскільки будинок не аварійний. Мешканцям пообіцяли ремонт.

Директор ЖУКа Сергій Єршов розповідає: ремонтні роботи на Дикого, 12А тривають трохи більше місяця. За цей час працівники підприємства “Лозовабуд”поставили двері на вході у будинок, а також у туалет на вулиці. КП “Парк” вирізав сухі дерева коло будинку і поставив лавку. Також комунальники планують прибрати хащі поряд з будівлею. Всередині лозовабудівці налагодили електрику і  роблять косметичний ремонт коридорів.

Незважаючи на це, мешканців більш за все хвилює, коли відремонтують каналізацію. Директор ЖУКа Сергій Єршов пояснив: труби міняти не починали, бо з міського бюджету поки що не дали грошей. Вони надійдуть лише тоді, коли буде готова вся необхідна документація. Тому зараз лозовабудівці змушені працювати у борг.

Гроші з бюджету мають надійти у кінці жовтня. Однак комунальники їх не стали чекати. За словами директора ЖУКа, 10 жовтня працівники “Лозовабуд” закупили у Харкові необхідні матеріали для заміни труб. До 20 числа комунальники мають відремонтувати каналізацію. Усі ремонтні роботи планують завершити наступного місяця.

Як говорить Сергій Єршов, на капремонт піде більше грошей, ніж виділяє влада. Замість 86 тисяч гривень — майже 200 тисяч. Суму, якої не вистачає, лозовабудівці братимуть з тих коштів, які передбачені на ремонти  інших будинків або за рахунок інших витрат підприємства.

За словами Сергія Єршова, комунальники роблять все можливе, аби покращити життя мешканців, але ті так і не почали платити квартплату.  У свою чергу люди обіцяють платити, коли відремонтують каналізацію.

Ірина Лєушканова

 

 

 

{youtube}ykUwSKgsIvE{/youtube}