Депутати Домаської сільради у Лозовій створили фракцію +vd

Про це оголосили у вівторок, 16 жовтня, на черговій сесії сільських самоврядців. Нову політичну групу назвали “За процвітання і добробут сіл ради”. У неї увійшли 11 з 15 місцевих депутатів.

У фракцію депутати Домаської сільської ради об’єднуються вперше за 2 десятки років існування цього органу. На такий крок пішли представники партії регіонів, “Відродження” і троє позапартійних народних обранців.

“Створення фракції — це подія, подія, у першу чергу, для громади села Домаха і села Димитрове. Це результат не лише політичної зрілості, це результат тієї соціальної відповідальності, яку ви, згідно статуса депутата сільської ради, на себе взяли”, – похвалив колег лозівський мер Сергій Степанов.

Голову нової фракції Володимира Криворучка найбільше турбує політичний різнокольоровий безлад, який, на його переконання, коївся в Україні кілька років. Він та його фракція прагнуть стабільності, говорить лідер, у тому числі, і в політичних поглядах громади.

“Для того, щоб не допустити оцих хитань, щоб консолідувати нашу громаду, у першу чергу, була створена ця фракція. А потім — щоб бути ближчими до народу і допомагати нашій громаді”, – завив Володимир Криворучко.

За словами Домаського сільського голови Тетяни Литвиненко, їй і так з радою працюється легко. Депутати і голосують здебільшого одноголосно, і завжди відгукуються, коли треба допомогти. Це особливо важливо у 2012 році, підкреслює очільниця, коли бюджет виявився аж занадто малим. Тепер же до доброї волі депутатів додасться і фракційна дисципліна.

Що дасть селу об’єднання місцевих депутатів, опитані нами домашани поки не знають. Емоції висловлюють різні — від скепсису до надії. Найперше, чого місцеві чекають від нової фракції, — аби вона добилася у селі ремонту доріг і вуличного освітлення.

Валерія Гецко

 

{youtube}3-y_mgfNEVo{/youtube}