Працівники КП “Комжитло” дочекаються тільки 40% заборгованої зарплати +vd

1 листопада на прийом до міського голови прийшли дві жінки, що працювали у “Комжитлі” двірниками. Вони просили допомогти отримати зароблене. Великої зарплатні працівниці ніколи не бачили, а останні кілька місяців існування підприємства їм взагалі не платили. У “Комжитла”, яке обслуговувало центр міста й Авилівку, не було грошей, воно збанкротіло, вже рік ліквідовується. А борги із зарплатні людям досі не повернули.

Як пояснює головний комунальник Сергій Костюк, зарплатню людям не повертають, бо ніхто не хоче купувати те, що залишилось від “Комжитла” — це борги населення перед ним. Цього тижня Житлова управляюча компанія погодилася придбати частину боргів. Сума угоди — майже 90 тисяч гривень. Однак цього вистачить, аби погасити заборгованість “Комжитла” перед працівниками і Пенсійним фондом, лише приблизно на 40%.

На залишок суми колишнім співробітникам “Комжитла” радять не розраховувати. Але це стосується тільки пересічних працівників. Керівники підприємства-банкрута давно все отримали, стверджують жінки-комунальниці. Сергій Степанов запевняє: люди, які вчинили так зі своїм колективом, більше не будуть очолювати комунальні підприємства Лозової.

Валерія Гецко

 

{youtube}3ucX0G0MlfU{/youtube}