Картина з «привидом», плакат про секс: у лозівському музеї відкрилася нова виставка +vd

У Лозівському краєзнавчому музеї відкрилася виставка символів епохи Радянського Союзу. Виставка запрацювала 7 листопада, у День Великої Жовтневої соціалістичної революції — головне свято, яке відзначалося у Союзі. Працівники музею запевняють: експонати виставки унікальні, деякі з них ще жодного разу не виставлялися.

Основою виставки є велетенська картина “Власть Советам — мир народам” – копія полотна радянського художника Налбандяна. Якщо придивитись, на картині можна побачити “привида” – на ній проглядається силует людини. Директор музею В’ячеслав Харченко говорить, що ця людина — Сталін, якого замалювали у часи “розвінчання культу особи”.

За словами В’ячеслава Харченка, таку виставку гріх не побачити. Тут є кілька бюстів Леніна. Повно атрибутики комсомольців, жовтенят і піонерів. Зокрема, є унікальна записна книжка піонера з корисною інформацією.

Також на виставці можна побачити кілька грамот. Найцінніша з них — грамота 1918 року першої кінної армії, підписана Семеном Будьонним, радянським воєначальником.

Значна частина виставки — плакати 20-30 років. Є із цікавими текстами. Наприклад, на одному плакаті написані правила сексуальної поведінки для комсомольців. Родзинка виставки — програвач, на якому можна прослухати пісню “Мой адрес — Советский Союз”.

Поринути у радянську епоху і побачити на власні очі всі ці унікальні експонати можна практично за радянською ціною. Для дорослих квиток коштує 2 гривні, для дітей — 1 гривню. Виставка працюватиме місяць.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}6eh65FmliUw{/youtube}