Для аграріїв Лозівщини 2012 був не легкий, проте їм є чим пишатися +vd

Аграрії Лозівщини урочисто відзначили своє професійне свято. Хоча воно цьогоріч припало на 18 листопада, святкували працівники сільського господарства 23. Урочистості провели у районному Будинку культури.

Цей рік був не легким для сільгосппідприємств, які вирощують зернові. Через погані погодні умови лозівські аграрії зібрали озимини на чверть менше, ніж минулоріч. Не зважаючи на це, 2012 рік все одно успішний і з добрим врожаєм, зазначив голова райдержадміністрації Богдан Рева. За його словами сільськогосподарська галузь розвивається. Впроваджуються нові технології, закуповується сучасна техніка, збільшується поголів’я великої рогатої худоби, прогресивні керівники будують та покращують тваринницькі ферми.

Більше 50 аграріїв відзначили цінними подарунками, стрічками “Кращий за професією”та грамотами від районну, області, профспілки. І лише  машиніст-тракторист Алім Колосов з ПОСП імені Щорса отримав грамоту від Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Грошові ж премії від 1000 до 2000 гривень дісталися 6 сільськогосподарським колективам, які перемогли у районному змаганні на успішне збирання врожаю. Працівників “Лозівського агропромтехсервісу” подвійно нагородили. Вони зайняли не тільки перше місце за збирання, а й отримали найбільший врожай пшениці. За це колективу вручили перехідний кубок імені Героя Соціалістичної Праці Григорія Могильченка.

Також нагороди отримали ветерани сільського господарства.  За висвітлення подій у сільському господарстві району відзначили і двох журналістів – Тетяну Алфьорова з Лозівської радіокомпанії та Анатолія Живагіна, з газети “Голос Лозівщини”. Після урочистої церемонії приємні емоції аграріям дарували місцеві та харківські артисти.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}1nSrojpMqec{/youtube}